Costa Almeria

De Costa Almería is de toeristische naam die de kuststrook van Almería omvat, een gebied dat 217 kilometer beslaat en 13 gemeenten: van Pulpí, op de grens met de provincie Murcia tot Adra, dat grenst aan de provincie Granada.

Binnen de Costa Almería vindt u toeristische bestemmingen zoals Vera, Garrucha Mojácar, Roquetas de Mar of Almerimar, en natuurlijke trekpleisters zoals onder anderen het natuurpark Cabo de Gata-Níjar, het natuurpark Punta Entinas-Sabinar of het eiland San Andrés.

De 3 gemeenten die de Costa Almería vormen zijn:

  • Levante Almeriense: gelegen in het oosten van de provincie, grenzend aan Murcia. De stranden van de Levante Almeriense zijn verdeeld over de gemeenten Carboneras, Mojácar, Garrucha, Vera, Cuevas del Almanzora en Pulpí.
  • Almería-stad: de stranden in deze regio liggen in de baai van Almería (in de hoofdstad van de provincie) en in de gemeente Níjar, die veel van de stranden van het natuurpark Cabo de Gata-Níjar omvat.
  • Poniente Almeriense: deze regio ligt in het zuidwesten van de provincie, grenzend aan Granada en de stranden liggen in de gemeenten Adra, Berja, El Ejido (inclusief Almerimar), Roquetas de Mar en Enix.

De Costa Almeria onderscheidt zich als een rustige, authentieke kust, met prachtige stranden.

Laat u verleiden door alles wat de Costa Almería te bieden heeft. Onlangs is de internationale luchthaven Corvera geopend, die de Costa Almería verbindt met de belangrijkste Europese hoofdsteden.

Woningen te koop aan de Costa de Almería

SILC ESTATES heeft een ruim aanbod van eigendommen in de Costa Almeria; appartementen, luxe villa’s, dakappartementen en rijhuizen. Neem contact met ons op en maak je Spaanse droom waar. Als u op zoek bent naar een gebied met aangenaam weer, goede bereikbaarheid, toeristisch gekend en met prachtige stranden, dan is Costa Almeria uw beste keuze.  Contacteer Ons

Sorry, geen resultaten gevonden